Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Λεπτές οι ισορροπίες στα αποδυτήρια. Βαριά τιμωρία σε Τσιρίλο

Mε ένα πολύπλοκο παζλ μοιάζει αυτή τη στιγμή η κατάσταση στον ΠΑΟΚ, αφού το μπαλάκι των ευθυνών στην ομάδα πετάγεται εύκολα από τη μια μεριά στην άλλη. Άλλοι λένε ότι φταίει ο προπονητής, άλλοι οι παίκτες, κάποιοι ρίχνουν ευθύνες ακόμα και στη διοίκηση και αρκετοί λένε ότι φταίνε όλοι μαζί. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης υπήρξε καταξιωμένος ποδοσφαιριστής και διαθέτει θεωρητικά τη γνώση για την εξεύρεση της ενδεδειγμένης λύσης, μέσω της οποίας θα επανέλθει η ομάδα στις επιτυχίες.

Όπως είναι ευνόητο, η ψυχολογία της ομάδας είναι κακή από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα, ενώ επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο από την ένταση που προκλήθηκε μετά την ήττα από τον Άρη. Μεσολάβησε και η εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου από τον Παύλο Δερμιτζάκη, όπου ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τους παίκτες, καθώς και η απόφαση της διοίκησης για την επιβολή προστίμου, η οποία θα ανακοινωθεί την ερχόμενη βδομάδα στους παίκτες.

Ύστερα απ’ όλα αυτά το κλίμα φορτίστηκε αρκετά και οι ισορροπίες που διαμορφώνονται στα αποδυτήρια είναι, πλέον, λεπτές. Ο Δερμιτζάκης και η διοίκηση είναι θυμωμένοι με αρκετούς παίκτες για την απειθαρχία που δείχνουν και οι παίκτες δεν έχουν την προστασία που περίμεναν από τον προπονητή τους τουλάχιστον.

Σ’ αυτή τη φάση είναι απαραίτητο η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ τους να αποκατασταθεί. Μόνο έτσι θα ορθοποδήσει η ομάδα και σ’ αυτό σίγουρα θα βοηθήσει ένα καλό αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή ενότητας μέσα στην ομάδα και στις σχέσεις παικτών και προπονητή. Εξάλλου, με τις νίκες ξεχνιούνται όλα πολύ εύκολα.
 
Είναι δεδομένο ότι η μεταβατική περίοδος από την εποχή του Φερνάντο Σάντος προκάλεσε και προκαλεί ακόμα ισχυρούς κλυδωνισμούς μέσα στην ομάδα, αφού ήδη απολύθηκε ο πρώτος διάδοχός του, ο Ιταλός Μάριο Μπερέτα. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε βρει το «κουμπί» των παικτών και της ομάδας, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολα υλοποιήσιμος στόχος για οποιονδήποτε διάδοχό του, αφού αυτή την ομάδα την έφτιαξε ο Σάντος και οι παίκτες είχαν συνηθίσει μαζί του τόσο σε τακτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο συμπεριφοράς.

Με την επιστροφή των διεθνών από τις προπονήσεις θα μιλήσει ο Παντελής Κωνσταντινίδης σε όλους τους παίκτες αρχικά, μεταφέροντας τις αποφάσεις της διοίκησης, ενώ θα έχει και τετ α τετ με αρκετούς παίκτες που εκφράζουν δυσαρέσκεια επειδή δεν παίζουν αρκετά (π.χ. Σαβίνι, Ζουέλα, Τσιρίλο).

Τίποτα, όμως, δεν θα έχει αποτέλεσμα, εάν δεν συνοδευτεί από μια επιτυχία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Γιατί σ’ αυτές τις περιπτώσεις, επαναλαμβάνουμε, μόνο τα θετικά αποτελέσματα επαναφέρουν την καλή ψυχολογία και λειτουργούν ενωτικά στις τάξεις μιας ομάδας.
*** Ο Μπρούνο Τσιρίλο τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Super League με ποινή τεσσάρων αγωνιστικών για την συμπεριφορά του και την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε στο ματς με τον Αρη. O κεντρικός αμυντικός του "Δικεφάλου" θα απουσιάσει από τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό, τον Πανιώνιο και τον Εργοτέλη για το πρωτάθλημα, και αυτόν με τον Εορδαϊκό για το Κύπελλο.

contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου