Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΡΟΝΑΛΝΤΟ: Αναβολικά και τραυματισμοί

Τα αναβολικά που του είχαν χορηγηθεί στο ξεκίνημα της ευρωπαϊκής του καριέρας ήταν ο λόγος για τον οποίο ο Ρονάλντο, μαρτύρησε στη συνέχεια της καριέρας του.







Τον ισχυρισμό πως η Αϊντχόφεν χορηγούσε αναβολικά στον Ρονάλντο, κατά την διάρκεια της θητείας του στην Ολλανδική ομάδα, αναφέρει στο βιβλίο του ο Έντσο Παλατίνι. Ο Ιταλός δημοσιογράφος, εξέδωσε την βιογραφία του Βραζιλιάνου άσου, χωρίς φυσικά εκείνος να δώσει την έγκρισή του και σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με χρήση ουσιών.
Ο γιατρός Μπερναντίνι Σάντι, μίλησε στον δημοσιογράφο και ανέφερε πως ο Ρονάλντο έκανε χρήση αναβολικών κατά την διετία 1994-1996, όταν και ήταν παίκτης της Αϊντχόφεν, ουσίες που κατέστρεψαν μετέπειτα την καριέρα του.

“Ο Ρονάλντο χρησιμοποιούσε αναβολικά στεροειδή κατά τη θητεία του στην Αϊντχόφεν. Στον παίκτη χορηγούσαν βιταμίνες για να αυξήσουν τη μυϊκή του μάζα και στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη σωματική του ανάπτυξη, του έδιναν και αναβολικά. Αυτές οι ουσίες μελλοντικά τον κατέστρεψαν, καθώς αναπτύχθηκαν υπερβολικά οι ιστοί γύρω από τα γόνατα του, με συνέπεια να τραυματίζεται συνεχώς”, τονίζει ο άνθρωπος που σήμερα είναι στο τμήμα αντιντόπινγκ της Ομοσπονδίας της Βραζιλίας.

Η βιογραφία τιτλοφορείται: “Φόβος και σκοτάδι” και αναφέρει και άλλες πληροφορίες σχετικά με την προσωπική ζωή του Ρονάλντο, όπως την ερωτική του συνεύρεση με την Άννα Κουρνίκοβα το 1999, σε ξενοδοχείο της Ρώμης, αλλά και για το σκάνδαλο που είχε δει το φως της δημοσιότητας το 2008, με πρωταγωνιστή τον Βραζιλιάνο και τρεις ιερόδουλες τρανσέξουαλ.

1 σχόλιο: