Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Απεργία διαρκείας αποφάσισε ο ΠΣΑΚ

Σε απεργία διαρκείας από τα πρωταθλήματα μπάσκετ προχωρούν οι παίκτες μετά από απόφαση του συνδικαλιστικού τους οργάνου η οποία ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία.




Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανακοίνωσε μετά το πέρας της διαδικασίας ο πρόεδρος της Συνέλευσης, Γιώργος Παυλίδης. Σύμφωνα με αυτά, υπέρ της απεργίας ψήφισαν 151 μέλη ενώ κατά μόλις 24! Στις δηλώσεις του, αμέσως μετά, ο έμπειρος παίκτης σημείωσε πως "θα γίνει απεργία μέχρι τέλους, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Είμαστε μια γροθιά. Ακόμη κι αυτοί που ψήφισαν κατά ακολουθούν τη συντριπτική πλειοψηφία".
Παπαδόπουλος: "Να διαλυθεί το σύμπαν..."
Ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Λάζαρος Παπαδόπουλος, που πήρε κατόπιν το λόγο, είπε μεταξύ άλλων: "Το μπάσκετ έχει πεθάνει, δεν υπάρχει σήμερα. Εμείς ως παίκτες πιστεύουμε ότι αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα μόνο κακό θα κάνει. Πρέπει να ξυπνήσουμε πριν να είναι αργά. Θα πρέπει να κάνουμε μια καινούρια αρχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πρέπει να κάνουμε το πρωτάθλημα και πάλι ζηλευτό. Καλύτερα να διαλυθεί το σύμπαν και να το χτίσουμε από την αρχή παρά να αρχίσει αυτό το πρωτάθλημα. Η απεργία θα είναι επ' αόριστον και μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Όχι με ευχολόγιο, με πράξεις. Δεν μας ενδιαφέρει το λοκ άουτ. Ακόμη και οι χαμηλόμισθοι παίκτες είναι διατεθειμένοι να αντέξουν".
* Οι παίκτες του Ολυμπιακού απείχαν της διαδικασίας. Βέβαια ο Γιάννης Μπουρούσης με επιστολή του προς τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης τάχθηκε υπέρ των κινητοποιήσεων.
* Επιστολές με το ίδιο περιεχόμενο εστάλησαν επίσης από τους παίκτες των Κολοσσού, Πανελλήνιου και ΑΓΟΡ.
* Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης οι Κώστας Τσαρτσαρής και Δημήτρης Παπανικολάου συμφώνησαν ότι "καλό θα ήταν να περιμένουμε δυο με τρεις αγωνιστικές ώστε να δούμε τις προθέσεις τους".

Το... μπαλάκι στον ΕΣΑΚΕ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η αντίδραση του ΕΣΑΚΕ και της ΕΟΚ στην απόφαση των παικτών. Για την Παρασκευή έχει συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, στην οποία θα παραστεί αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ αποδεχόμενη τη σχετική πρόταση. Δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια αυτής να συζητηθεί και το μέτρο του λοκ άουτ, για το οποίο έκανε λόγο προ ημερών ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Πανιώνιος, Ηλίας Λιανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου