Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Αύξηση 17,7 εκατ. ευρώ ανοιχτή μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πέταξε το μπαλάκι με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 17,7 εκ. ευρώ σε όποιον ενδιαφέρεται να βάλει 6,7 εκ. ευρώ, εντός 35 ημερών, αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο.



Εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά 17,7 εκατομμύρια ευρώ, με απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (15/11) στο Παλατάκι της Πυλαίας.

Η αύξηση απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους για αγορά πακέτων μετόχων αξίας μίνιμουμ 50.000 ευρώ. Θα είναι ανοιχτή από αύριο Τρίτη 16/11 και μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ. Ποτέ στο παρελθόν επί διοίκησης Θόδωρου Ζαγοράκη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν πήρε απόφαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μικρότερης διάρκειας των τεσσάρων μηνών. Το ότι αυτή η αύξηση αποφασίσθηκε από το διοικητικό συμβούλιο να έχει χρονική διάρκεια μόλις 35 ημερών... μιλά από μόνο του.

Η μικρή χρονική διάρκεια της αύξησης έχει διττό στόχο: πρώτον, η ΠΑΕ επιδιώκει να τελειώνει γρήγορα, θετικά ή αρνητικά, το θέμα με το Αραβικό ενδιαφέρον για το πλειοψηφικό πακέτο, ώστε να μην εξελιχθεί σε άλλο ένα σήριαλ. Και, δεύτερον, η ΠΑΕ επιδιώκει, εφόσον υλοποιηθεί το Αραβικό ενδιαφέρον, η πιστοποίηση της αύξησης, άρα και η χρησιμοποίηση των χρημάτων που θα μπουν σ’ αυτήν να είναι άμεση και να μην περιμένει η διοίκηση 4 και 5 μήνες για να κάνει χρήση των χρημάτων, καθώς οι ανάγκες της ομάδας είναι πολλές και επείγουσες.

Πλέον, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πέταξε... το μπαλάκι στους Άραβες (και σε οποιονδήποτε άλλο τυχόν ενδιαφερόμενο). Όποιος θέλει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου μπορεί να βάλει 6,7 εκατομμύρια ευρώ στην αύξηση, αποκτώντας αυτόματα το πλειοψηφικό πακέτο (51%), καθώς το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ αυτή τη στιγμή είναι περίπου 6,6 εκατ. ευρώ.

Ο προεδρεύων της γενικής συνέλευσης, Γιώργος Φαρλαλής όταν ρωτήθηκε από παριστάμενο μέτοχο για το ενδιαφέρον του Αραβικού ομίλου δεν έκανε κανένα σχόλιο, παραπέμποντας απλώς στην ανακοίνωση της ΠΑΕ για το συγκεκριμένο θέμα.

Σημειώνουμε, ότι στη γενική συνέλευση εκπροσωπήθηκαν 14.752.729 μετοχές, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 66,9% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, ως εκ τούτου υπήρξε απαρτία.

Με την αύξηση των 17,7 εκατ. ευρώ θα εκδοθούν περίπου 59 εκατομμύρια μετοχές με τιμή 0,30 ανά μετοχή. Σε περίπτωση καταβολής και των 17,7 εκατ. ευρώ το νέο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα φθάσει τα 24.310.753 ευρώ, το οποίο θα αντιστοιχεί σε 81.035.845 μετοχές.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι σε 20 μέρες θα γίνει η ετήσια απολογιστικού χαρακτήρα γενική συνέλευση για την έγκριση του ισολογισμού της ΠΑΕ κτλ.

contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου