Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

«Χάσαμε άδικα στην Τούμπα!»


O Μαυροβούνιος επιθετικός της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Φάτος Μπετσιράϊ, μιλάει στο gazzetta.gr για την μάχη της ερχόμενης Τετάρτης (15/12, 20.00) με τον ΠΑΟΚ και δηλώνει έτοιμος «να αποκαταστήσει την αδικία!»

Γεννήθηκε στην πόλη Πετς του Κοσσόβου και στην όψη δείχνει τόσο “ψημένος” και σκληραγωγημένος που κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι είναι μόλις 22 χρονών. Αποκτήθηκε στις 30 του περασμένου Αυγούστου από την Μπουντούτσνοστ, με τη φανέλα της οποίας πρόλαβε να πετύχει 39 γκολ σε 80 εμφανίσεις τα δύο τελευταία χρόνια. Τον Μάϊο του 2009, έκανε το ντεμπούτο με την Εθνική Μαυροβουνίου στον αγώνα με την Ιταλία για τα προκριματικά του περασμένου Μουντιάλ, ενώ πριν από περίπου 20 μέρες πέτυχε το πρώτο του γκολ στο φιλικό παιχνίδι της 17ης Νοεμβρίου με το Αζερμπαϊτζάν (2-0).

Πως καταλήξαμε στον Μπετσιράϊ

Από τη στιγμή που βρεθήκαμε για ένα τριήμερο (9-11 Νοεμβρίου) στο Ζάγκρεμπ, οι πρώτες μας επιλογές για συνέντευξη ήταν οι δύο πρώην “πράσινοι” της Ντινάμο, Ιγκόρ Μπίστσαν (και όχι Μπίσκαν) και Άντε Ρουκάβινα αλλά και ο Βόσνιος προπονητής της, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς. Η ευγενέστατη και εξυπηρετική υπεύθυνη Τύπου της ομάδας, Μοράνα Γκρίτσα, μας έκλεισε ραντεβού με τον 24χρονο πρώην επιθετικό του Παναθηναϊκού που επέστρεψε στην πατρίδα του τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά λογαριάσαμε χωρίς τον ξενοδόχο. Το ίδιο πρωί, ο Ρουκάβινα “πλάκωσε” στις μπουνιές τον συμπαίκτη του, Άριαν Αντέμι στα αποδυτήρια και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών και βαρύ πρόστιμο.

Η καθιέρωση του στην ενδεκάδα

Σαν εναλλακτική λύση προκρίθηκε ο Φάτος Μπετσιράϊ, που άλλωστε ήταν και η πρώτη εναλλακτική λύση στην επίθεση της πρωταθλήτριας Κροατίας τα πέντε τελευταία χρόνια και η συνέντευξη έγινε στην αίθουσα Τύπου του “Μάξιμιρ Στέϊντιουμ” στις 10 του περασμένου Νοεμβρίου. Στην πορεία αποδείχτηκε ότι η τιμωρία του Ρουκάβινα, ευνόησε αφάνταστα τον νεοαποκτηθέντα Μαυροβούνιο σέντερ-φορ, ο οποίος έκτοτε, καθιερώθηκε στην ενδεκάδα της Ντινάμο και έχει πετύχει και δύο γκολ. Έκλεισε το σκορ στο 81' στο 0-6 επί της Ντραγκοβόλιατς (20/11/2010) και το άνοιξε στο 0-2 επί της Ριέκα (27/11/2010) στο 24'.

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, είναι πρώτη στην βαθμολογία του κροατικού πρωταθλήματος με 45 βαθμούς (+5 από τη Χάϊντουκ Σπλιτ) μετά από 18 αγώνες (14νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα) και μέχρι την ισοπαλία της περασμένης Κυριακής (05/12), μετρούσε 10 σερί νίκες από τις 11/09 έως με γκολ 24-1. Να σημειώσουμε ότι έκανε 7 αγώνες να δεχθεί γκολ (από 16/10 στο 1-3 επί της Όσιγιεκ μέχρι το πρόσφατο 1-1 με τη Βάραζντιν).

- Ποια είναι η άποψή σου για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το επίπεδο της Superleague;

«Τα τελευταία δέκα χρόνια είναι σε διαρκή άνοδο... Άλλωστε, ποιος περίμενε ότι η Ελλάδα θα κατακτούσε ποτέ το Euro ή θα προκρινόταν σε Μουντιάλ και θα έκανε αξιοπρεπείς εμφανίσεις... Όσο για το πρωτάθλημα, νομίζω ότι κάθε χρόνο γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό και προσελκύει αρκετούς ποιοτικούς παίκτες. Παρακολουθώ σε σταθερή βάση τα αποτελέσματα από το internet και από την τηλεόραση, όποτε μου δίνεται η δυνατότητα, ενώ στο παρελθόν πολύ συμπαίκτες μου που έχουν παίξει στην Ελλάδα μου έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την Superleague...»

- Με ποιον έχεις μιλήσει;

«Με τον συμπαίκτη μου στην Εθνική Μαυροβουνίου, τον τερματοφύλακα Σρνταν Μπλάζιτς που φέτος παίζει στην Σταντάρ Λιέγης, αλλά από το 2007 μέχρι πέρυσι, έπαιζε στον Λεβαδειακό... Είμαστε πολύ φίλοι και τα λέμε συχνά από το τηλέφωνο και από το chat...»

- Τι σου είπε ακριβώς;

«Μου έδωσε κάποιες βασικές πληροφορίες για τον ΠΑΟΚ, τα βασικά του ατού και τον τρόπο παιχνιδιού του...»

- Τι περισσότερες πληροφορίες, επομένως, τις πήρατε από τον Άντε Ρουκάβινα;

«Προσωπικά δεν έχω μιλήσει πολύ μαζί του για τον ΠΑΟΚ, αλλά φαντάζομαι ότι θα το έχει κάνει ο προπονητής μας... Τα δύσκολα, όμως, νομίζω ότι πέρασαν... Παίξαμε στην Τούμπα και χάσαμε 1-0 και πλέον στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων, κρατάμε την τύχη στα χέρια μας και μάλιστα μέσα στην έδρα μας...»

- Πως βρήκες τα πράγματα στην Ντινάμο... Αν δεν κάνουμε λάθος, δεν έχεις συμπληρώσει στο Ζάγκρεμπ ούτε 3 μήνες...

«Τα πάντα είναι υπέροχα... Από την οργάνωση της ομάδας και το νεανικό κλίμα στα αποδυτήρια έως τα αποτελέσματα που μέχρι στιγμής είναι καλύτερα απ' ότι περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί της ομάδας... Οι συνθήκες ζωής στο Ζάγκρεμπ είναι εξαιρετικές και σε γενικές γραμμές, είμαι πολύ ευχαριστημένος και δικαιωμένος από την επιλογή να υπογράψω στην Ντινάμο...»

- Είσαι ευχαριστημένος από την έως τώρα πορεία σου στην ομάδα;

«Νομίζω ότι είμαι σε καλό δρόμο... Έχω ήδη αρχίσει να παίζω περισσότερο και πιστεύω ότι έχω όλο το μέλλον μπροστά μου για να καθιερωθώ και κατ' επέκταση να βοηθήσω την ομάδα. Έχω πολλές φιλοδοξίες και πολλά όνειρα σαν ποδοσφαιριστής και θεωρώ ότι στη Ντινάμο έχω όλες τις προϋποθέσεις για να τα καταφέρω... Ο σύλλογος είναι πολύ οργανωμένος, ο προπονητής είναι πολύ έμπειρος και οι συμπαίκτες μου πολύ ποιοτικοί ποδοσφαιριστές... Νομίζω ότι γύρω μου υπάρχουν τα κατάλληλα εχέγγυα για να βελτιωθώ και να πετύχω...»

- Μέχρι τώρα βρίσκεστε στην κορυφή της βαθμολογίας του κροατικού πρωταθλήματος και μετά το “διπλό” στο Βέλγιο επί της Μπριζ, στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έχετε την ευκαιρία να πάρετε την πρόκριση στους “32” του Europa League... Θεωρείς ότι μπορείτε να τα καταφέρετε;

«Όταν έρθει η ώρα, πιστεύω ότι θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την μέχρι στιγμής μεγαλύτερη εφετινή πρόκληση της χρονιάς. Θεωρώ ότι έχουμε πιο ποιοτική ομάδα από τον ΠΑΟΚ και αν μπούμε στο γήπεδο με την κατάλληλη πνευματική ισορροπία και δεν αγχωθούμε, τότε νομίζω ότι θα πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα... Όπως και να 'χει, ο αγώνας με την ελληνική ομάδα είναι το ματς της χρονιάς για μας!»

- Τι θυμάσαι από τον αγώνα της Τούμπας;

«Ότι παίξαμε πολύ καλά και ότι σίγουρα δικαιούμαστε να φύγουμε τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας! Χάσαμε περισσότερες ευκαιρίες και δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας... Δεν ξέρω αν είδατε το ματς, αλλά θεωρώ ότι είμαστε καλύτεροι και χάσαμε άδικα... Νομίζω ότι αυτή η αδικία θα αποκατασταθεί στις 15 Δεκεμβρίου στο Ζάγκρεμπ....»

tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου