Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010
Μαύρη ή άσπρη;
Πολλές γυναίκες καθώς και άνδρες που θέλουν από τη μία να διατηρούν τη γραμμή τους, αλλά από την δυσκολεύονται να αποχωριστούν τη ζάχαρη διχάζονται μεταξύ μαύρης και άσπρης.
Λίγοι όμως γνωρίζουν τις διαφορές τους και το ποια από τις δύο να επιλέξουν. Σύμφωνα με διαιτολόγους, κατά τη παρασκευή της ζάχαρης το ζαχαροκάλαμο διαχωρίζεται σε σουκρόζη και μελάσες. Η σουκρόζη αποτελεί τη γνωστή σε όλους μας ζάχαρη (άσπρη) ενώ η μαύρη ζάχαρη αποτελείται από 90% άσπρη ζάχαρη «περικυκλωμένη» από μελάσα, η οποία δίνει και στη μαύρη το χρώμα της.
Η μαύρη ζάχαρη έχει 380 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια ενώ η άσπρη 387. Τόσο η μία όσο και η άλλη περιέχουν παρόμοια θρεπτικά συστατικά κι ενώ η μαύρη περιέχει ελαφρώς μεγαλύτερες ποσότητες, αυτές είναι αμελητέες.Συνεπώς η μαύρη ζάχαρη λανθασμένα θεωρείται πιο υγιεινή από την άσπρη.
Αντί να αντικαταστήσετε την άσπρη ζάχαρη με μαύρη καλό θα ήταν να μειώσετε τη πρόσληψή της συνολικά, που θα βοηθήσει στο να διατηρήσετε το βάρος σας.
www.newsbomb.gr.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου