Tην ευθύνη για τον θάνατο του μόλις 22 μηνών αγοριού τους επιρρίπτουν στα άλλα δύο παιδιά τους οι γονείς-τέρατα, που θα οδηγηθούν σήμερα στον ανακριτή Πάτρας προκειμένου να απολογηθούν για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του βρέφους τους. «Τα παιδιά το χτυπούσαν γιατί το ζήλευαν» ανέφερε στους αστυνομικούς η τοξικομανής μητέρα του.
Τόσο η 35χρονη όσο και ο 32χρονος σύζυγός της από το πρωί της περασμένης Παρασκευής, οπότε συνελήφθησαν, προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο για τον θάνατο του μωρού ο ένας στον άλλο. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που καταδεικνύουν ως ενόχους για τα σημάδια χρόνιας κακοποίησης που βρέθηκαν στο άψυχο κορμάκι του τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του, ηλικίας 5 και 3 ετών.
«Εγώ απλώς το μάλωνα γιατί δεν έτρωγε το φαγητό του», ανέφερε η μητέρα και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν θα του έκανα κακό. Δεν ξέρω πώς βρέθηκαν χτυπήματα στο κορμί του. Ισως χτυπούσε στην κούνια, γιατί ήταν ζωηρό».
Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο 32χρονος, ο οποίος όμως παραδέχτηκε ότι «καμιά φορά το χτυπούσαμε για να σταματήσει να γκρινιάζει. Δεν θέλαμε, όμως, να του κάνουμε κακό. Το αγαπούσαμε, όπως και τα άλλα δυο παιδιά μας».
Οπως αποκάλυψε ο ίδιος, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης το μωράκι μία ακόμη φορά γκρίνιαζε και δεν ήθελε να φάει. «Το πήραμε αγκαλιά και το τράνταξα για να ηρεμήσει. Μετά το πήρε η μάνα του και ησύχασε. Το έβαλε στην κούνια και κοιμήθηκε για ώρες. Το πρωί της επομένης, επειδή δεν είχε ξυπνήσει, πήγαμε να το δούμε και ήταν παγωμένο. Είχε πεθάνει» τόνισε.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές και την ιατροδικαστική εξέταση, το αγοράκι ήταν νεκρό για περίπου δώδεκα με δεκαπέντε ώρες, ενώ στο άψυχο κορμάκι του βρέθηκαν εκτός από σημάδια καψίματος από τσιγάρο, μελανιές, εκδορές και εκχυμώσεις που μαρτυρούν ότι από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τα μάτια του όχι μόνο δεν ένιωσε το μητρικό και πατρικό χάδι, αλλά κακοποιούνταν συστηματικά.
Τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του ήδη έχουν βρει καταφύγιο στο σπίτι της γιαγιάς τους και παρακολουθούνται από ψυχολόγους. Τόσο η Εκκλησία όσο και οι γείτονες προσπαθούν να τα στηρίξουν για να ξεπεράσουν τα τραύματα που έχουν σημαδέψει την ψυχή τους. Κοινωνική λειτουργός, ωστόσο, επιβλέπει την κατάσταση και αν κριθεί σκόπιμο, ίσως τα απομακρύνει τις επόμενες ημέρες για να τα μεταφέρει σε ασφαλέστερο περιβάλλον.
πηγή: Madata.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου