Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ένιωσαν ότι σφίγγει ο κλοιός και έτρεξαν να σώσουν τις βουλευτικές αποζημιώσεις


Οι κινήσεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής πριν από τις μαζικές συλλήψεις δείχνουν πως τελικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε διαισθανθεί ότι έσφιγγε ο κλοιός της δικαιοσύνης και για αυτό το λόγο προσπάθησε να διεκπεραιώσει τις οικονομικές εκκρεμότητες του συνδέσμου.

Για αυτό το λόγο ο κ. Μιχαλολιάκος πριν συλληφθεί έστειλε έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής, προκειμένου να σταματήσει η παρακράτηση του 20% από τις βουλευτικές αποζημιώσεις υπέρ του κόμματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό αυτό ανέρχεται σε 1.169 ευρώ από κάθε βουλευτή, με αποτέλεσμα να φτάνουν στο ταμείο του κόμματος κάθε μήνα περίπου 21.000 ευρώ. 

Αυτό γινόταν από την αρχή που η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή με εντολή του Μιχαλολιάκου. Βλέποντας ο Νίκος Μιχαλολιάκος πως ο κλοιός της δικαιοσύνης σφίγγει και ενδεχομένως γίνει δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του κόμματος, αποφάσισε να σταματήσει αυτή η παρακράτηση. 

Έτσι με αυτό τον τρόπο, ο κ. Μιχαλιάκος κατάφερε πλέον οι χρυσαυγίτες βουλευτές να εισπράττουν το σύνολο της βουλευτικής αποζημίωσης που δικαιούνται και δεν θα παρακρατείται ούτε ευρώ, όπως γίνεται στα περισσότερα κόμματα. 

Πριν την εντολή του κ. Μιχαλολιάκου η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει την απόφασή της για αναστολή της κρατικής επιχορήγησης με νομοθετική ρύθμιση από τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου