Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Παραδόθηκε στους Θεσσαλονικείς η Νέα Παραλία - "Ποδαρικό" από Μπουτάρη (VIDEO)


Την πρώτη του βόλτα στο αναπλασμένο τμήμα της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκηςπραγματοποίησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Μαζί του στην βόλτα και πολλοί αντιδήμαρχοι του Δήμου και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του.


Η βροχή και το κρύο δεν ήταν αρκετά για να κρατήσουν τους Θεσσαλονικείς μακριά από την ανακαινισμένη παραλία.


Μετά από 2,5 χρόνια, σήμερα πρώτη ημέρα του Δεκέμβρη, παραδόθηκε σε χρήση ενιαίο το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

 

Τα νέα πάρκα, ο Κήπος των Γλυπτών, ο Κήπος της Μεσογείου, ο Κήπος του Φωκά, ο Κήπος των Εποχών, ο Κήπος της Άμμου, ο Κήπος του Απογευματινού Ήλιου και ο Κήπος του Αλέξανδρου, κέρδισαν τις εντυπώσεις και τα βλέμματα θαυμασμού.

 

Η παραλία παραδόθηκε "μεταμορφωμένη" και ενιαία και από δω και στο εξής δίνεται η δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να περπατούν ελεύθερα και να καλύπτουν μια απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την περιοχή του Ποσειδωνίου έως το Λιμάνι.

"Ποδαρικό" από Μπουτάρη

Την πρώτη του βόλτα στο αναπλασμένο τμήμα της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Μαζί του στην βόλτα και πολλοί αντιδήμαρχοι του Δήμου και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του.

Οπως διαβάζουμε στο Thestival, ο δήμαρχος σχετικά με την πεζοδρομήση της λεωφόρου Νίκης δήλωσε : "Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να την έχουμε μια Κυριακή κάθε μήνα, για να μην πω δύο με την βοήθεια της τροχαίας ελπίζω να καταφέρουμε μέσα σε αυτό το διάστημα να κατέβει και ο ποδηλατόδρομος της παραλίας από το πεζοδρόμιο στο δρόμο γιατί όλοι ξέρουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί όπως επίσης να μεταφερθεί ο ποδηλατόδρομος από την Νέα Παραλία που ανοίγει σήμερα να μεταφερθεί στον δρόμο."

 

Ο κ. Μπουτάρης για την Νέα Παραλία δήλωσε πως: " Μέχρι το Μάρτιο ελπίζω να καταφέρουμε να κάνουμε την Νέα Παραλία γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πιθανές κακοτεχνίες πρέπει να εξεταστούν και να διορθωθούν και ούτω καθεξής. Εκεί έχουμε ένα πολύ μεγάλο θέμα το οποίο είναι η ανάπλαση της περιοχής των δύο ναυτικών ομίλων, θα πρέπει να το μελετήσουμε ουτώς ώστε στην επόμενη θητεία να πραγματοποιήσουμε ό, τι πρέπει να να πραγματοποιήσουμε. Με ακούτε έτσι τόσο βέβαιο όταν λέω για την επόμενη θητεία γιατί θα προγραμματιστεί από τώρα και είτε είμαι εγώ δήμαρχος είτε δεν είμαι, είτε η παράταξη κερδίσει είτε δεν κερδίσει τις εκλογές έχει δρομολογηθεί μια κατάσταση ουτώς ώστε να προχωρήσει."

 
"Πάρε Δήμαρχε λαχεία..."

Κατά την διάρκεια της βόλτας στη Νέα παραλία, ένας λαχειοπώλης πλησίασε το Δήμαρχο προκειμένου να τον πείσει να αγοράσει λαχεία. Ο Γιάννης Μπουταρης στην αρχή ήταν αρνητικός, όμως το πείσμα του λαχειοπώλη τον έκανε να αγοράσει τελικά λαχεία αξίας δέκα ευρώ.

Ο πωλητής λαχείων απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης για να τον πείσει να αγοράσει λαχεία του είπε: "Δήμαρχε είμαι ψηφοφόρος σου, πάρε λαχεία δέκα ευρώ". "Δεν αγοράζω εγώ λαχεία" του απάντησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενώ του ζήτησε να μην λέει ότι είναι ψηφοφόρος του. "Πως νομίζεις ότι βγήκες του ανταπάντησε ο λαχειοπώλης ;" "από τον Θεό" του απάντησε ο Γιάννης Μπουτάρης. 

Δείτε το video του Thestival: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου