Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Βασιλιάς... Κριστιάνο – Ο Ρονάλντο πήρε τη Χρυσή Μπάλα (ΦΩΤΟ-VIDEO)


Αυτή την φορά δεν έμεινε με.. άδεια χέρια. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε τη "Χρυσή Μπάλα" για το 2013, επικρατώντας του Φρανκ Ριμπερί και του Λιονέλ Μέσι, που "κυριάρχησε" τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Δεύτερη φορά που κερδίζει το βραβείο ο Πορτογάλος άσος που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του – Καλύτερος προπονητής ο Γιούπ Χάινκες – Στον Ιμπραΐμοβιτς το κορυφαίο γκολ - Δείτε την κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς


Τα προγνωστικά επαληθεύτηκαν για μια ακόμη φορά, αφού ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα για το 2013. Δεύτερη φορά στην καριέρα του, που αναδεικνύεται κορυφαίος παίκτης της χρονιάς ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης 



Έχοντας στο πλάι τον μικρό του γιο, ο Ρονάλντο πήρε από τα χέρια του Πελέ το βραβείο της Χρυσής Μπάλας. Στην συνέχεια ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν και αφιέρωσε την Χρυσή Μπάλα. Ο αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, αφιερώνοντας το βραβείο στο ίνδαλμά του, Εουσέμπιο, που έφυγε από την ζωή πριν από μερικές ημέρες.



Μπορεί για κάποιους ο Ριμπερί να ήταν φαβορί, ωστόσο αυτό δεν φάνηκε στην ψηφοφορία, με τον Γάλλο να παίρνει την 3η θέση. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχοντας πετύχει περισσότερα γκολ (69) από Μέσι και Ριμπερί μαζί (67) πήρε την πρώτη θέση με 27,99% και ακολούθησε ο Αργεντίνος με 24,72%. Στην 3η θέση ο Γάλλος με 23,39%, στην 4η θέση ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με 5,29%, ο Νεϊμάρ στην 5η θέση με 3,17%, ενώ ο Ινιέστα στην 6η θέση με 2,08%.

Μετά την κλήρωση του Μουντιάλ, η Φερνάντα Λίμα έκανε και αυτή της Χρυσής Μπάλας, στο πλευρό του Ρουντ Γκούλιτ
Μετά την κλήρωση του Μουντιάλ, η Φερνάντα Λίμα έκανε και αυτή της Χρυσής Μπάλας, στο πλευρό του Ρουντ Γκούλιτ

Προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Γιούπ Χίνκες, που την περασμένη σεζόν πήρε το ντρέμπλ με την Μπάγερν Μονάχου. Την τριάδα των υποψηφίων συμπλήρωσαν ο Αλεξ Φέργκιουσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και ο Γιούργκεν Κλοπ (Ντόρτμουντ).
ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

"Είμαι τρομερά ευγνώμον που είμαι εδώ και πήρα αυτό το βραβείο σήμερα. Σημαίνει πολλά να παίρνεις ένα βραβείο στο τέλος της καριέρας σου. Δεν είναι μόνο για μένα αλλά για όλο τον σύλλογο, τη Μπάγερν, και όσους δούλεψαν μαζί μου στην διάρκεια αυτής της περιόδου. Ήμουν ευλογημένος με παίκτες παγκόσμιας κλάσης, που έκαναν τρομερές εμφανίσεις. Δέκα χρόνια πριν ούτε που το είχα ονειρευτεί αυτό. Είμαι χαρούμενος", δήλωσε ο πρώην προπονητής των Βαυαρών. 

Το βραβείο Puskas για το καλύτερο γκολ πήρε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, για το ανάποδο ψαλίδι που είχε πετύχει στην αναμέτρηση της Σουηδίας με την Αγγλία.



Στην εκδήλωση, ανακοινώθηκε και η ενδεκάδα της χρονιάς. Καλύτερος τερματοφύλακας αναδείχθηκε ο Μάνουελ Νόιερ της Μπάγερν! Οι καλύτεροι αμυντικοί: Φίλιπ Λαμ (Μπάγερν), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ), Τιάγκο Σίλβα (Παρί Σεν Ζερμέν), Ντάνι Άλβες (Μπαρτσελόνα).




ΦΟΤΟ Reuters Η ενδεκάδα της χρονιάς
ΦΟΤΟ Reuters Η ενδεκάδα της χρονιάς

Οι καλύτεροι μέσοι: Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Τσάβι (Μπαρτσελόνα), Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν). Τέλος, καλύτεροι επιθετικοί αναδείχθηκαν οι Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ), Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Παρί Σεν Ζερμέν), Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
ΦΩΤΟ Reuters Το προέδρικο βραβείο απο την FIFA πήγε στον Ζακ Ρογκ
ΦΩΤΟ Reuters Το προέδρικο βραβείο απο την FIFA πήγε στον Ζακ Ρογκ

Tο τιμητικό βραβείο «Ballon d'Or Prix d'Honneur» πήρε ο Πελέ, με όλους όσους βρέθηκαν στην αίθουσα να σηκώνονται όρθιοι, να τον χειροκροτούν και να τον κανουν να δακρύζει.
ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

«Είχα πει ότι δεν θα κλάψω, αλλά δεν τα κατάφερα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που είχα υγεία τόσα χρόνια. Φυσικά δεν έπαιζα μόνος και δεν εννοώ μόνο τους συμπαίκτες, αλλά και όλα τα μέλη της ομάδας. Έπαιξα περίπου 30 χρόνια ποδόσφαιρο, αλλά πάντα ζήλευα τους αθλητές που έπαιρναν την Χρυσή Μπάλα. Εγώ δεν έπαιζα στην Ευρώπη και δεν μπορούσα να την πάρω. Τώρα συμπλήρωσα την τροπαιοθήκη μου», είπε ο Πελέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου