Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Πως θα πάρουν 2.400 ως 2.700 ευρώ νέοι άνεργοι ως 29 ετών



Ένα νέο πρόγραμμα ξεκινάει τις επόμενες ημέρες για νέουςάνεργους. Το πρόγραμμα αφορά σε 50.000 άτομα και θα ξεκινήσει με τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από τον Απρίλιο

Το πρόγραμμα αφορά πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ και απόφοιτους Λυκείου μέχρι 29 ετών. Για τους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ προβλέπεται ποσό 2.700 ευρώ και για τους απόφοιτους λυκείου ποσό 2.400 ευρώ. 

Για μεν τους πρώτους θα δοθούν 400 ευρώ για πρόγραμμα κατάρτισης 80 ωρών και 480 ευρώ/μήνα για πέντε μήνες πρακτικής άσκησης, ενώ για τους απόφοιτους λυκείου 400 ευρώ για την κατάρτιση και 2000 ευρώ για την πρακτική πέντε μηνών. 

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα υποβληθούν μέσα στον Απρίλιο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.voucher.gov.gr και καλό είναι οι αιτήσεις να κατατεθούν άμεσα καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ των υποψηφίων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν κατάρτιση στις κατηγορίες: Αγροτικά, Οικονομία-Διοίκηση, Παιδαγωγικά, Περιβάλλον, Ενέργεια, Μεταποιήσεις-Εμπόριο, Πολιτισμός-Αθλητισμός-Επικοινωνίες, Τεχνικά- Μεταφορές, Υγεία-Πρόνοια-Κοινωνική Φροντίδα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου