Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Το έφερε... Τούμπα ο Λούκας!


Ο ΠΑΟΚ έπαιζε με 10 παίκτες από το 33΄, βρέθηκε πίσω στο σκορ με την γκολάρα του Λίλα στο 63΄, αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα με ένα καταπληκτικό γκολ του Στοχ (67΄) και άλλο 'εμα του Λούκας (82΄).

Ένα ματς με αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες αλλά και πολλά νεύρα παρακολουθήσαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ απείλησε πρώτος με τον Σαλπιγγίδη να αστοχεί μπροστά από τον Βελλίδη στο 7ο λεπτό, ενώ ο ΠΑΣ απάντησε στο 13΄ όταν ο Γιάκος από εξαιρετική θέση πέταξε τη μπάλα άουτ. Στην ακριβώς επόμενη φάση οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 1-0 αλλά ο Βελλίδης είπε “όχι” σε διπλό τετ α τετ με Βούκιτς και Σαλπιγγίδη.

Στο 27΄το σουτ του Στοχ πέρασε ελάχιστα άουτ, αλλά πέντε λεπτά αργότερα έγινε η φάση του αγώνα. Ο Γλύκος έδιωξε δύσκολα το σουτ του Ίλιτς, ο επόπτης σταμάτησε το ματς ως οφσάιντ, αλλά ο Κοροβέσης συνέχισε και έκανε φάουλ στον Βίτορ. Ο Ισπανός όμως πήρε τη μπάλα και χτύπησε τον αντίπαλο του στα γεννητικά όργανα με τον Βοσκάκη να του δείχνει απευθείας την κόκκινη κάρτα. Η απόφαση αυτή εξόργισε τους παίκτες του ΠΑΟΚ που πήγαν.... καροτσάκι τον διαιτητή με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί για λίγα λεπτά. 

Όταν ξεκίνησε ξανά, ο Τζαβέλλας, που είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα, κλώτσησε πεσμένος τον Γιάκο, και ήταν η σειρά των φιλόξενούμενων να διαμαρτυρηθούν για μη αποβολή του αμυντικού του ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, ο ΠΑΟΚ παρά το αριθμητικό μειονέκτημα διατήρησε την υπεροχή και απείλησε με τον Γεωργιάδη στο 53ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις αλλά το έκαναν με μακρινά σουτ. Ο Λίλα στο 61΄ανάγκασε τον Γλύκο σε δύσκολη επέμβαση και ένα λεπτό αργότερα ο Αλβανός με ένα εντυπωσιακό σουτ από τα 30 μέτρα νίκησε τον τερματοφύλακα του “δικεφάλου”.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ, όμως ήταν άμεση και ήρθε με εξίσου πανέμορφο τρόπο. Μετά από ωραία ατομική προσπάθεια ο Στοχ έκανε φοβερό σουτ με το αριστερό και άφησε “άγαλμα” τον Βελλίδη για το 1-1 στο 66΄.

Οι παίκτες του Γεωργιάδη ανέβασαν την πίεση τους στο τελευταίο δεκάλεπτο και αφού προειδοποίησαν με τον Χούσεν στο 81΄ κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή ένα λεπτό αργότερα όταν ο Νάτχο σέρβιρε και ο Λούκας εκτέλεσε υποδειγματικά.

Από κει και έπειτα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Γλύκου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου