Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Σοκάρουν τα ευρήματα από τον τόπο που αυτοκτόνησε ο Κέρτ Κομπέιν -Ιδού τα ντοκουμέντα που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία [εικόνες]



Ο θάνατός του είχε σοκάρει την παγκόσμια κοινή γνώμη. Η ηγετική μορφή των Nirvana Κερτ Κομπέιν, έβαλε με τραγικό τρόπο τέλος στη ζωή του, τον Απρίλιο του 1994.
Ο 27χρονος, τότε, τραγουδιστής αυτοκτόνησε με όπλο στο σπίτι του στη λίμνη Ουάσινγκτον. Είκοσι χρόνια μετά, η αστυνομία του Σιατλ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τον τόπο της αυτοκτονίας, με τον εκπρόσωπο του Τμήματος, ντετέκτιβ Renee Witt, να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η υπόθεση του θανάτου του να ανοίξει ξανά.





 Σε μια φωτογραφία, υπάρχει ένα κουτί πούρων που περιέχει κουτάλι, πιθανότατα με υπολλείμματα ηρωίνης, βελόνες και αναπτήρα. Πλησίον του κουτιού, βρέθηκαν αποτσίγαρα και ένα ζευγάρι γυαλιών.
Στο σημείο βρέθηκε και ένα σημείωμα αυτοκτονίας που έλεγε, μεταξύ άλλων: «Δεν έχω νιώσει τη διέγερση που μου προκαλούσε το να ακούω και να δημιουργώ μουσική, μαζί με το πραγματικό γράψιμο... εδώ και πάρα πολλά χρόνια».





Στις 8 Απριλίου 1994, το σώμα του Κομπέιν ανακαλύφθηκε στο σπίτι του στη λίμνη Ουάσινγκτον, από έναν ηλεκτρολόγο που είχε πάει εκεί για να εγκαταστήσει ένα σύστημα ασφαλείας. Ο ηλεκτρολόγος ανέφερε πως δεν είδε κανένα σημάδι τραυματισμού και αρχικά νόμιζε πως ο Κομπέιν κοιμόταν, μέχρι τη στιγμή που είδε το όπλο που ήταν στραμμένο προς το πρόσωπο του Κομπέιν. Ένα σημείωμα βρέθηκε που έλεγε, "Δεν έχω νιώσει τη διέγερση που μου προκαλούσε το να ακούω και να δημιουργώ μουσική, μαζί με το πραγματικό γράψιμο εδώ και πάρα πολλά χρόνια". Το σώμα του Κομπέιν βρισκόταν εκεί για μέρες και βρέθηκαν σ'αυτό συγκεντρωμένα μεγάλα ποσά ηρωίνης και ίχνη από ηρεμιστικά. Η ιατροδικαστική έκθεση εκτιμά πως ο Κομπέιν πέθανε στις 5 Απριλίου 1994.




Ο Κομπέιν είχε παντρευτεί στις 24 Φεβρουαρίου 1992 την τραγουδίστρια Κόρτνεϊ Λαβ, αρχηγό του συγκροτήματος Hole, με την οποία απέκτησαν μία κόρη, την Φράνσις Μπιν.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου