Τρίτη 6 Μαΐου 2014

“Σοκ” στον ΠΑΟΚ! Απορρίφθηκε η έφεση, -3 στα πλέι-οφ



Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση του ΠΑΟΚ,ενώ αποφάσισε η ποινή του “δικεφάλου” για αφαίρεση τριών βαθμών και δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών να ισχύσει στα πλέι-οφ. "Καταστρατηγεί τους κανονισμούς η ΕΠΟ", η απάντηση της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ.



Πολύ βαριά θα πληρώσει ο ΠΑΟΚ τα επεισόδια που έγιναν στον επαναληπτικό ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Ο "δικέφαλος του βορρά" θα δώσει τα υπόλοιπα εντός έδρας παιχνίδια του για τα πλέι-οφ χωρίς κόσμο (με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο), ενώ θα του αφαιρεθούν και τρεις βαθμοί. Παράλληλα, "καμπάνες" αναμένονται και για τα πρόσφατα επεισόδια στη Λεωφόρο πριν το παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η βαθμολογία στα πλέι-οφ  διαμορφώνεται ως εξής:

Παναθηναϊκός 4
Αστέρας Τρίπολης 4
Ατρόμητος 3
ΠΑΟΚ 1

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με την υπ΄αριθμ. 45/6-5-2014 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθμ. 203/30-4-2014 απόφασης της ΠΕ/EΠΟ.

Συμπληρώνει την πρωτοβάθμια απόφαση της ΠΕ/ΕΠΟ κατά την υπό στοιχείο Γ΄ διάταξη του διατακτικού της από «…αφαιρεί από αυτή (ΠΑΕ ΠΑΟΚ) τρεις (3) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα» στο «…αφαιρεί από αυτή (ΠΑΕ ΠΑΟΚ ) τρείς (3) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα που συντάχθηκε, για την κατάταξη των ομάδων που έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στις διεθνείς διοργανώσεις χρονικής περιόδου 2013-2014».


Η ποινή που επέβαλλε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ στονΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον ημιτελικό κυπέλλου με τονΟλυμπιακό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΑΕ.


Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Η απόφαση της επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να απορρίψει την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να τιμωρήσει την ομάδα μας με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από τα Play Off διαλύει το όποιο ψήγμα λογικής (αν) είχε απομείνει στο ανεξάρτητο ποδοσφαιρικό δικαιοδοτικό σύστημα.

Η σημερινή απόφαση αναδεικνύει εμφανώς τη θεσμική βούληση της διοίκησης της ΕΠΟ να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ΠΑΟΚ καταστρατηγώντας τους δικούς της κανονισμούς, εφευρίσκοντας σωματικές βλάβες που όχι μόνο δεν υπήρξαν ποτέ, αλλά και δεν καταγράφηκαν από κανέναν αξιωματούχο του αγώνα. Η, δε, αφαίρεση βαθμών από τα Play Off αντιτίθεται σε κάθε έννοια της αρχής της αναλογικότητας.

Η σημερινή απόφαση ολοκληρώνει (;) «ιδανικά» μια σεζόν στην οποία η διοίκηση της ΕΠΟ αποδεικνύει με κάθε δυνατό τρόπο πως αδυνατεί να διαχειριστεί το ο,τιδήποτε. Πόσω μάλλον να ηγηθεί του ελληνικού ποδοσφαίρου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου