Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Απίστευτο! Ο Ελληνοαυστραλός Νικ Κύργιος απέκλεισε τον Ναδάλ



Είναι 19 ετών, συμμετείχε για πρώτη φορά στο Wimbledon κι όμως ο Ελληνοαυστραλός Νικ Κύργιος, μετά από εκπληκτική εμφάνιση, απέκλεισε το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης,Ραφαέλ Ναδάλ και πέρασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.



Ο γεννημένος στη Μελβούρνη ομογενής έκανε τη μεγάλη έκπληξη στον τέταρτο γύρο του Wimbleton και ζει το δικό του παραμύθι στην πρώτη του συμμετοχή στην διοργάνωση.

Ο 19χρονος, Νο 144 στην παγκόσμια κατάταξη πραγματοποίησε μαγική εμφάνιση και έστειλε το Νο 1, Ραφαέλ Ναδάλ πρόωρα σπίτι του. Ο Κύργιος πήρε το πρώτο σετ με 7-6 για να απαντήσει ο Ισπανός ισοφαρίζοντας (7-5). Τα επόμενα δύο σετ, όμως, πήγαν στα χέρια του Ελληνοαυστραλού ο οποίος πήρε το τρίτο με 7-6 και το τέταρτο με 6-3.

Δείτε τον πόντο της χρονιάς που πανηγύρισε ο Κύργιος απέναντι στον Ναδάλ

Το φυσάει και δεν κρυώνει αυτό που έπαθε ο Ράφα Ναδάλ από τον 19χρονο Νικ, που ασχολείται επαγγελματικά με το τένις μόλις ένα χρόνο και βρίσκεται στο νούμερο 144 της παγκόσμιας κατάταξης.

 

Ο νεαρός Κύργιος βρέθηκε αντιμέτωπος με τον παγκόσμιας κλάσης Ισπανό τενίστα, στο πλαίσιο των "16" του Γουίμπλεντον και μάλιστα κατέκτησε το πρώτο σετ στον αγώνα, πετυχαίνοντας έναν εκπληκτικό πόντο, που θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ο καλύτερος του φετινού τουρνουά!

Ο μικρός δείχνει να ευχαριστιέται την παρουσία του στο κορυφαίο αυτό τουρνουά, χωρίς άγχος και κυρίως με... θέαμα!

Επόμενο εμπόδιο στο δρόμο του Κύργιου για μια θέση στα ημιτελικά θα είναι ο Καναδός Μίλος Ράονιτς, που επικράτησε του Ιάπωνα Κέι Νισικόρι με 4-6, 6-1, 7-6(4), 6-3. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου