Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Φρικτές εικόνες από το σημείο της συντριβής του Boeing -Φωτιές, πτώματα και συντρίμμια παντού [εικόνες&βίντεο] - Νεκροί και οι 295 επιβαίνοντες !


Εκατόμβη θυμάτων στην περιοχή Σαχτάρ όπου συνετρίβη το Boeing 777 της εταιρείας Malaysia Airlines, καθώς, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες από τους 295 επιβαίνοντες, ενώ, το πρακτορείο Reuters μεταφέρει τραγικές εικόνες από το σημείο.



Ανταποκριτής του πρακτορείο βρίσκεται στην περιοχή όπου έπεσε το αεροσκάφος και μεταδίδει ότι υπάρχουν περισσότερες από 100 σοροί ανθρώπων ανάμεσα στα συντρίμια του αεροσκάφους. Την ίδια στιγμή εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων αναφέρει ότι δεν υπάρχουν ελπίδες για επιζώντες.

Οι Ουκρανοί κατηγορούν τους Ρώσους ότι κατέρριψαν το αεροσκάφος

Η κατάσταση στην περιοχή είναι εξαιρετικά τεταμένη με τις συγκρούσεις μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων αυτονομιστών να μαίνονται, ενώ, η Ουκρανία κατηγορεί ευθέως τους αυτονομιστές πως κατέρριψαν το αεροσκάφος με πύραυλο.
Από την άλλη πλευρά, ο ηγέτης των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία Αλεξάντερ Μποροντάι κατηγόρησε τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις ότι κατέρριψαν το επιβατικό αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών. «Προφανώς πρόκειται για ένα επιβατικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από την πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας» είπε ο Μποροντάι στο ρωσικό κρατικό δίκτυο Rossiya 24. Το Κίεβο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Συναγερμός στο σημείο της συντριβής

Διασώστες του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ουκρανίας μεταβαίνουν ήδη στην περιοχή αυτή, της οποίας ένα μέρος της ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες.
Από το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, πάντως, ανακοινώθηκε ότι και οι 295 επιβάτες θεωρούνται νεκροί, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες στους Ρώσους αυτονομιστές. Ο πύραυλος με τον οποίο καταρρίφθηκε το αεροσκάφος είναι ρωσικής κατασκευής αλλά το όπλο έχουν και οι δύο πλευρές.
Την ίδια στιγμή, ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Γερασένκο, μέσω ανάρτησής του στο Facebook επιβεβαίωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στους ρωσόφωνους και στον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν.
«Ο κυνισμός του Πούτιν και των τρομοκρατών δεν έχει όρια. Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, ανοίξτε τα μάτια σας. Βοηθήστε μας. Πρόκειται για πόλεμο ανάμεσα στο καλό και το κακό. Στο βίντεο με την πρόσκρουση, ακούγονται κάποιοι να φωνάζουν ότι είναι όμορφο θέαμα. Απάνθρωποι», αναφέρει το μήνυμα του Ουκρανού αξιωματούχου.
Η Μόσχα, από την πλευρά της, δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το συμβάν και το μόνο που απαντάει είναι ότι το αεροσκάφος δεν βρέθηκε ποτέ στον δικό της εναέριο χώρο.

Σοκ προκάλεσαν οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από το σημείο της συντριβής του Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.
Παντού υπάρχουν συντρίμμια και ανάμεσα τους, πτώματα των επιβαινόντων.


ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΦΩΤΟ: TWITTER
ΦΩΤΟ: TWITTER



Το πλήρωμα του Μπόινγκ 777 της εταιρείας Malaysia Airlines δεν είχε αναφέρει ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, πριν από τη συντριβή του στην περιοχή του Ντονέτσκ, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας Ντμίτρο Μπαμπεϊτσούκ.

"Η πτήση πάνω από το ουκρανικό έδαφος έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα. Το πλήρωμα δεν ανέφερε κανένα πρόβλημα" μέχρι τη στιγμή που το αεροπλάνο χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ, είπε ο Μπαμπεϊτσούκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κίεβο.
 
Νωρίτερα, η αεροπορική εταιρεία “Malaysia Airlines” έγραψε στο twitter: “Χάσαμε το σήμα της πτήσης MH17 από το Άμστερνταμ. Η τελευταία θέση του αεροσκάφους που γνωρίζουμε ήταν πάνω από ουκρανικό έδαφος. Στη συνέχεια θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες”.
Σοκαρισμένος για το τραγικό δυστύχημα δήλωσε ο Najib Razak, μέσω της σελίδας του στο Twitter. O  πρωθυπουργός της Μαλαισίας έγραψε: Είμαι σοκαρισμένος από τη συντριβή του αεροσκάφος. Πραγματοποιούμε έρευνες".


Επικοινωνία Πούτιν - Ομπάμα

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τον Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας για την συντριβή του αεροσκάφους.

Οι δύο ηγέτες ήταν προγραμματισμένο να έχουν σήμερα μια συνομιλία για την κατάσταση στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε γνωστή η είδηση της συντριβής του Boeing 777.

"Ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ για μια πληροφορία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που έφτασε λίγο πριν την τηλεφωνική τους συνομιλία και η οποία ανέφερε ότι ένα μαλαισιανό αεροσκάφος συνετρίβη στην Ουκρανία", ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Ομπάμα ζήτησε από ανώτερους αμερικανούς αξιωματούχους να παραμείνουν σε στενή επαφή με ουκρανούς αξιωματούχους.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι ο Ομπάμα και ο Πούτιν στη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας αναφέρθηκαν στις νέες αμερικανικές κυρώσεις που επέβαλε χθες Τετάρτη η Ουάσινγκτον εναντίον της Μόσχας εξαιτίας του ρόλου τους στην ουκρανική κρίση.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου