Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Το εξοχικό του Πάπα στα περίχωρα της Ρώμης -Κάπως έτσι πρέπει να μοιάζει ο Παράδεισος [εικόνες]



Εδώ και αιώνες αυτός ο μαγευτικός πύργος είναι το εξοχικό του εκάστοτε Πάπα. Το Castel Gandolfo  έχει έκταση μεγαλύτερη από το Βατικανό, 55 στρέμματα νότια της Ρώμης, πάνω από τη λίμνη Αλμπάνο. Ετσι θα πρέπει να είναι ο Παράδεισος.




Ενώ το Βατικανό βρίσκεται στην καρδιά της Αιώνιας Πόλης και εκτείνεται σε 44 στρέμματα, το Castel Gandolfo έχει μεγαλύτερη έκταση. Είναι ένας αριστοκρατικός πύργος, με μαγευτική θέα στη λίμνη Αλμπάνο, ο οποίος αφήνει άφωνους τους επισκέπτες με τους περίτεχνους κήπους του, τα επιβλητικά συντριβάνια, τους 50 εργαζομένους στον Πύργο με την μαυροκόκκινη στολή.









Το ντεκόρ είναι πολυτελές και οι χώροι αναρίθμητοι. Αρχαία αγάλματα, αμπέλια και απεριόριστη θέα συναποτελούν το μαγικό τοπίο.
Ο νέος Πάπας Βενέδικτος, ο οποίος προσπαθεί να επικοινωνήσει ένα μετριοπαθές προφίλ, μακριά από τις χλιδές και τα σκάνδαλα των προκατόχων του αρνείται να περάσει εκεί τις διακοπές του και άνοιξε τις πόρτες του Πύργου στο κοινό.









Ο Πύργος κατοικήθηκε για πρώτη φορά από τον πρίγκηπα Μπαρμπερίνι, μεταξύ του 1623-1644. Ηταν η οικογενειακή του βίλα την οποία διακόσμησε με την μεγαλύτερη πολυτέλεια και πληρώνοντας μεγάλα ποσά για την διακόσμηση των δωματίων και των χώρων σε ζωγράφους του 17ου αιώνα. Ηταν ο πρώτος που επέβαλε στους Ρωμαίους τη μόδα να αποσύρονται στην εξοχή το καλοκαίρι, 25 χιλιόμετρα από την πόλη, για να αποφύγουν τον καύσωνα.
Από τότε όλοι οι Πάπες τον μιμήθηκαν και χρησιμοποίησαν τον διάσημο Πύργο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.










Μια φάρμα για τον Πάπα

Ο Πύργος διαθέτει σήμερα και φάρμα με τα προϊόντα της οποίας τροφοδοτεί το τραπέζι του Πάπα. Φρέσκα λαχανικά, κοτόπουλα, τυριά και κρέατα μπαίνουν στο φορτηγάκι-ψυγείο του Πάπα και φτάνουν στην Αιώνια Πόλη, στην κουζίνα του Βατικανού. Ο επικεφαλής της φάρμας Giuseppe Bellapadrona, δουλεύει εδώ για πολλούς Πάπες τα τελευταία χρόνια και πουλάει τα περισσευούμενα προϊόντα στους τυχερούς τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή.








Στα πόδια του Πύργου βρίσκεται η μεσαιωνική πόλη Castel Gandolfo με πληθυσμό 8.834 κατοίκων, η οποία θεωρείται από τις ιστορικότερες και γραφικότερες πόλεις της Ιταλίας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου