Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Η Εθνική κατρακυλά με... ιταλικό στυλ και ο Σαρρής παρατηρεί!


Η Εθνική ομάδα που το 2004 έκανε το μεγαλύτερο θαύμα σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλήθηκε το 2010 να γυρίσει σελίδα και να ψάξει τον αντικαταστάτη τουΡεχάγκελ. Τότε η επιλογή ήταν και λογική και εύκολη. Ο Φερνάντο Σάντος ήταν απόλυτα επιτυχημένος και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έμεινε στην ελίτ. Όλα αυτά κινδυνεύουν να γκρεμιστούν μέσα σε 1 μήνα.



Ας πάρουμε ως δεδομένο ότι ο Φερνάντο Σάντος είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας και ό,τι κι αν έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν θα μπορούσε να τον πείσει να παραμείνει. Ο Πορτογάλος είχε ενημερώσει πολύ πριν την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ότι δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της Εθνικής οπότε η ΕΠΟ είχε το χρόνο να προετοιμάσει την επόμενη ημέρα της ομάδας.

Κι όμως μετά το τέλος του Μουντιάλ και τα όσα κωμικοτραγικά έγιναν με τον Σάντος, η ΕΠΟ προχώρησε στο... ξήλωμα και του τεχνικού τιμ της ομάδας. Ήταν σαν να είχε αποτύχει πλήρως το εγχείρημα Σάντος και η ομοσπονδία έδιωξε και τους συνεργάτες του Πορτογάλου.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Η πιο επιτυχημένη Εθνική ποδοσφαιρική ομάδα στην ιστορία της χώρας άλλαξε σε μία νύχτα. Σε περίπτωση που δεν ήταν επιτυχημένη η παρουσία του Σάντος, τι θα είχε συμβεί; Η ΕΠΟ έφερε ένα "βαρύ" όνομα, τον Κλαούντιο Ρανιέρι ο οποίος δεν είχε παραστάσεις από Εθνικές ομάδες. Τον Ιταλό τον άφησαν εντελώς μόνο του. Χωρίς να έχει ανθρώπους να μπορούν να του πουν το τι ίσχυε μέχρι τον Ιούνιο όταν στον πάγκο ήταν ο Σάντος.

Ο Ρανιέρι θέλησε από την πρώτη ημέρα να επιβάλλει το δικό του στυλ ποδοσφαίρου. Αυτό είναι αδύνατο να συμβεί ακόμη και σε συλλόγους που ο προπονητής έχει τους παίκτες καθημερινά. Πόσο μάλλον σε μία Εθνική.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Στους τρεις πρώτους αγώνες τον προκριματικών ο Ιταλός στηρίχτηκε σε διαφορετικούς παίκτες ενώ επέλεξε και διαφορετικά συστήματα. Είναι ξεκάθαρο ότι ψάχνεται αλλά πόσα περιθώρια υπάρχουν; Το σύστημα διεξαγωγής της προκριματικής φάσης μάλλον δημιούργησε εφησυχασμό αφού όλοι σκέφτηκαν ότι η Εθνική δεν γίνεται να μην πάρει μία από τις 2 πρώτες θέσεις σε έναν όμιλο με τη Ρουμανία, τη Φινλανδία, την Ουγγαρία, τη Β. Ιρλανδία και τα Νησιά Φερόε. Κι όμως μετά από τρεις αγώνες η Εθνική απέχει 8 βαθμούς από τη Β Ιρλανδία που δεν είχε ξαναπάρει τρεις νίκες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές οποιασδήποτε διοργάνωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου