Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΦΩΤΟ - Σόκ - Αποκεφαλισμός Κούρδισας μαχήτριας απο τζιχαντιστή!



Μια κούρδισσα μαχητρια οι οποια είχε γίνει γνωστή ως σύμβολο της αντίστασης των κούρδων και μέσω των κοινωνικών μέσων εχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου με χιλιάδες tweets φέρεται να έχει χάσει την ζωή της στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους με αποκεφαλισμό. 




Η γυναίκα, που είναι γνωστή με το ψευδώνυμο Rehana (Ριάνα), έγινε σύμβολο της ελπίδας για την εμπόλεμη πόλη στα σύνορα της Συρίας, Κομπάνι, αφου ένας δημοσιογράφος τράβηξε μια φωτογραφία της ενώ έκανε το σήμα της ειρήνης, η Rehana (Ριάνα) υποστήριξε οτι ειχε σκοτώσει πάνω απο 100 τζιχαντιστές. Η φωτογραφία και το μήνυμα της ανέβηκαν στο Twitter και έγιναν retweeted (μοιράστηκαν) πάνω απο 5000 φορές. 






Ωστόσο τώρα σύμφωνα με πηγές η Rehana (Ριάνα), η οποία ήταν ενταγμένη στο YPJ, την Μονάδα Άμυνας Γυναικών, μπορεί να είχε σκοτωθεί μετά απο διάφορες φωτογραφίες που άρχισαν να κυκλοφορούν στο Twitter ενός τζιχαντιστή που υποτίθεται κρατάει ψηλά το κεφάλι της. 

Μάλιστα η συγκεκριμένη φωτογραφία ειχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο απο τους τζιχαντιστές πριν μερικές βδομάδες και αναδημοσιεύτηκε απο τα ΜΜΕ τονιζοντας τους βάρβαρους τρόπους με τους οποίους χειρίζονται τον ιερό πόλεμο (τζιχάντ), αλλα και πώς οι κούρδισσες μαχήτριες αντιστέκονται. 

Την φωτογραφία, που φέρεται να απεικονίζει την Ριάνα μπορείτε να την δείτε εδω, ΠΡΟΣΟΧΗ ειναι εξαιρετικά σκληρη. 

ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ - Αναρτήθηκε απο τον χρήστη shmayah στο Twitter. Ο άντρας σύμφωνα πάντα με την πηγή ειναι τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους και το θύμα κουρδισα μαχήτρια. Η πηγή δεν εχει επιβεβαιωθεί. 






Ίσως πιο τρομακτικό απο την ίδια την πράξη να ειναι το χαμόγελο του τζιχαντιστή... 

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα ο θάνατος της κούρδισσας μαχήτριας δεν εχει επιβεβαιωθεί ακόμη. 




Οι μάχες των κούρδων απέναντι στους τζιχαντιστές συνεχίζονται. Οι κούρδοι μαχητές οι οποιοι ειναι λιγότεροι σε αριθμό υπερασπίζονται με επιμονή την πόλη Κομπανί στη μια συριακή πόλη στη μεθόριο με την Τουρκία. 

Επιπλέον οι κούρδισες μαχήτριες των Κούρδων Πεσμεργκά έχουν αποκτήσει διεθνή φήμη. Το πιο πρόσφατο περιστατικό ειναι η αυτοκτονία κούρδισας που ειχε πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και που σύμφωνα με πηγές αυτοκτόνησε πριν την αιχμαλωτήσουν. Όπως αναφέρει το Al Arabiya η Σεϋλάν Οζάλπ (παρακάτω φωτογραφία) βρέθηκε περικυκλωμένη απο τζιχαντιστές κοντά στην πόλη Κομπανί και προκειμένου να γινει θύμα επέλεξε να πάρει την ζωή της. Σύμφωνα με το πρακτορείο Al Arabiya η Σεϋλάν είπε ενα "αντίο" απο τον ασύρματο και αυτοκτόνησε. 



Η αυτοκτονία της δεν εχει επιβεβαιωθεί αλλα όπως ειχε πεί η ίδια σε συνέντευξη της που έδωσε στο Βρετανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (BBC) την προηγούμενη βδομάδα:  "Δεν φοβομαστε τίποτα και κανένα... Προτιμάμε να ανατιναχτούμε και να πάρουμε την ίδια μας την ζωή απο το να αφήσουμε αυτους να μας αιχμαλωτήσουν." 

Ειναι πολλές οι γυναίκες που έχουν καταταχθεί στο κουρδικό YPG, ένα παρακλάδι της ομάδας ανταρτών του Κουρδικου Εργατικου Κόμματος (ΡΚΚ). Οι εικόνες των γυναικών μαχητών με τα καλάσνικοφ τους ξεχωρίζουν στην γενικότερα ανδροκρατούμενη συγκρούση της περιοχής. 

Δυστυχώς ειναι αρκετές οι εκθέσεις που κατηγορούν την ISIS για ομηρία και βιασμούς όχι μόνο των γυναικών μαχητριών κουρδικής καταγωγής αλλα και των γυναικών απο την μειονότητα των Γεζιντί. 

Μόνο την τελευταια βδομάδα οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν 7 άντρες και 3 γυναίκες κουρδικής καταγωγής. Για να συντηρήσουν το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί οχι μόνο στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ αλλα πλέον και στην Δύση διαρρέουν διάφορες φωτογραφίες χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως ειναι το Twitter και το Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου