Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Bιβλιο-παρουσιάση: Πάρτα μωρή άνεργη!

Από την blogger Μάγισσα Κίρκη στο χαρτί...
Αύθονο γέλιο, σύγχρονη πραγματικότητα, νεανική ματιά.



Αν πιστεύεις στα παραμύθια, κακώς κρατάς  αυτό το βιβλίο. Εδώ μέσα η σύγχρονη Μάγισσα Κίρκη είναι άνεργη με ωροσκόπο blogger, Αφροδίτη στους πρώην και Ήλιο
στο ΠΑΣΟΚ που της κόβει 14-να’ ναι-οι-ώρες-τους-μισθούς. Τα δε γουρούνια έγιναν εργοδότες, ο Οδυσσέας στέλνει friend requests στους Λαιστρυγόνες και το νησί του έχει γεμίσει πακιστανούς μικροπωλητές με υπηκοότητα ελληνική και ιθαγένεια χασαποσέρβικη.
Σαν βγεις λοιπόν στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να ‘ναι άδειος ο δρόμος για να προλάβεις να πάρεις το παιδί απ’ το σταθμό. Μα κι αν τον βρεις τίγκα, η Ιθάκη δεν σε γέλασε… αυτός ο βλάκας ο συνάδελφος σε γέλασε που σου είπε να πας από Κηφισίας, μέρα απεργίας του μετρό… καλού κακού κράτα ψιλά για τα διόδια!


Υ.Γ. Δεν πιστεύω να ξεφυλλίζεις όρθιος το βιβλίο για να το διαβάσεις τσαμπέ… να πληρώσεις και να το πάρεις, παλιολιμούτση!

Αγόρασα το βιβλίο και το διάβασα με μια ανάσα. Ο τρόπος που γράφει η Κίρκη είναι ανώτερος απο την συγγραφέα του Twilight που μας μιλάει για τον αιώνιο ανεκπλήρωτο εφηβικό της έρωτας, μιας και η Κίρκη όσα γράφει τα έχει ζήσει. Τα σατιρίζει με τον δικό της μοναδικό τρόπο, μας τα σερβίρει όχι σαν γκουρμε πιάτο αλλά σαν αγαπημένη φασολάδα, μας τα λέει έξω απο τα δόντια γιατί είναι μαγκάκι.

Πραγματικά την θαύμασα αυτήν την κοπέλα και την ευχαριστώ γιατί με έκανε να γελάσω, να δακρύσω, και να γελάσω ξανά αλλά το βασικό ήταν πως δεν ήθελα να αφήσω το βιβλίο κάτω. Ξέρω ότι αν το διαβάσω μια δεύτερη φορά θα μου δώσει κάτι άλλο, θα κατάλαβω κάτι διαφορετικό. Το βιβλίο τελειώνει και νιώθεις "χορτασμένος", νιώθεις σαν να φιλοξενούσες τον κολλητό σου και να πρέπει να φύγει.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

ISBN: 960-99410-0-6
Στοιχεία έκδοσης: Χαρτόδετο, σχήμα 14 * 20,5 cm
Σελίδες: 256
Εκδόσεις: Kapsimi productions

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου