Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Με αναπτήρα άναψαν την Ολυμπιακή φλόγα στη Ρωσία


Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε κατά την πρώτη μέρα της λαμπαδηδρομίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι στη Ρωσία. Λίγο μετά την Τελετή Υποδοχής στην Κόκκινη Πλατεία, η δάδα έσβησε και ο λαμπαδηδρόμος θεώρησε σωστό να την ανάψει με.. αναπτήρα


Άναψε στην Ελλάδα και ταξίδεψε μέχρι τη Μόσχα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργανώνονται στο θέρετρο Σότσι. 

Μία άτυχη στιγμή είχε στην πορεία της η Ολυμπιακή Φλόγα που έσβησε κατά τη μεταφορά της προς το Κρεμλίνο.

Το ατύχημα συνέβη όταν ο λαμπαδηδρόμος περνούσε μέσα από έναν διάδρομο όπου, όπως φαίνεται, το ρεύμα ήταν δυνατό. 

Όπως γράφει η εφημερίδα Guradian και φαίνεται στο βίντεο  που συνέλαβε την απίστευτη σκηνή, η φλόγα του δρομέα έσβησε και αντί να την ανάψει με τις λυχνίες όπου φυλάσσονται οι εναλλακτικές Φλόγες από την Τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία, έκανε νόημα σε κάποιον περαστικό να την ανάψει με αναπτήρα.


Η Ολυμπιακή Φλόγα θα μείνει στη Μόσχα για τρεις ημέρες ενώ εκατοντάδες αθλητές και προσωπικότητες- ανάμεσά τους και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό- θα τρέξουν κρατώντας τη δάδα. 

Στη συνέχεια η Φλόγα θα ταξιδέψει σε όλη τη Ρωσία και θα φτάσει στο Σότσι για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 7 Φεβρουαρίου. 

Στο ταξίδι των 65.000 χιλιομέτρων, η φλόγα θα ταξιδέψει με αεροπλάνο, τραίνο, αυτοκίνητο ενώ συνολικά θα συμμετάσχουν 14.000 λαμπαδηδρόμοι. 

Δείτε το βίντεο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου