Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Έφοδος της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στη Θεσ/νικη


Έρευνα διεξάγει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής το βράδυ της Τετάρτης (8/12) σε διαμέρισμα στην περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Οι αρχές οδηγήθηκαν σε αυτό το σπίτι ύστερα από στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διάρκεια ερευνών των τελευταίων ημερών μετά τη σύλληψη των έξι κατηγορουμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στην οδό Βασ. Όλγας το οποίο πιθανότατα νοίκιασε ο Κώστας Σακκάς.

Οι πρώτες πληροφορίες δεν κάνουν λόγο για γιάφκα (αφού δε βρέθηκε οπλισμός) ωστόσο οι αρχές εντόπισαν έναν σκληρό δίσκο ο οποίος θα σταλεί για εργαστηριακή εξέταση.

Άνδρες της σήμανσης πήραν γενετικό υλικό και αποτυπώματα για περαιτέρω έρευνες.

Νωρίτερα άλλωστε έγινε γνωστό πως από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες οι κατηγορούμενοι ετοιμάζονταν πριν τα Χριστούγεννα να ταξιδέψουν στη συμπρωτεύουσα.

Νέα πρόσωπα "δείχνουν" οι συνομιλίες

Παράλληλα, η ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση διαθέτει στοιχεία που παραπέμπουν σε νέα πρόσωπα τα οποία έχουν σχέση με τους συλληφθέντες. Ο ένας εκ των υπόπτων είναι κάτοικος Κρήτης και μάλιστα στις συνομιλίες αποκαλείται ως «πρόεδρος» ενώ ήταν ενήμερος για το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη.

Σε μια από τις συνομιλίες ο ύποπτος φαίνεται να δίνει «πεσκέσι για τον δρόμο» στον έναν κατηγορούμενο ενώ σε μια άλλη γίνεται λόγος για μία τσάντα, που πιθανόν αποστέλλεται με ΚΤΕΛ από μία πόλη της Κρήτης σε άλλη, από τον «πρόεδρο» προς τον κατηγορούμενο και παραλαμβάνεται, τελικώς, μετά από μια μέρα.

Στη δικογραφία αναφέρονται και δύο νέοι από την Πάτρα στων οποίων τα σπίτια έγινε έρευνα από τις αρχές αλλά δεν βρέθηκε εκρηκτικός οπλισμός. Επιπλέον, περιλαμβάνεται το υλικό από τα δεδομένα που είχε το USB αλλά και ασυμπλήρωτα δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων, χαρτονομίσματα και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις.

Εντύπωση έχει προκαλέσει ηλεκτρονικό εισιτήριο (e-ticket) που βρέθηκε στο σπίτι όπου διέμενε ζευγάρι κατηγορουμένων στην Καλλιθέα και αναγράφονται τα ονόματα κατηγορουμένων στην παρούσα υπόθεση και στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου