Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Τη μισή του περιουσία δίνει ο Mr Facebook για φιλανθρωπίες


Τη μισή τους περιουσία δεσμεύτηκαν να δωρίσουν 17 Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι ανάμεσά τους ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ο Ντάστιν Μόσκοβιτς στη φιλανθρωπική εκστρατεία, The Giving Pledge, με επικεφαλής τους Μπάφετ και Γκέιτς.

Περίπου 57 δισεκατομμυριούχοι θα συμμετάσχουν στην εκστρατεία η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο. Την Τετάρτη (8/12), η επιτροπή της The Giving Pledge έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναγράφονται οι δισεκατομμυριούχοι που δεσμεύτηκαν να δωρίσουν τη μισή τους περιουσία.

Από τους Αμερικανούς πολυεκατομμυριούχους έχει ζητηθεί να δωρίσουν τουλάχιστον τη μισή τους περιουσία όποτε το θελήσουν και να πουν τους λόγους που προέβησαν σε αυτήν την κίνηση.

Αυτό που σημειώνεται είναι ότι οι Αμερικανοί δεσμεύονται ηθικά και δεν τους υποδεικνύεται πως θα δωρίσουν την περιουσία τους.

"Οι άνθρωποι περιμένουν μέχρι τα τέλη της καριέρας τους για να κάνουν δωρεά. Αλλά γιατί να περιμένει κανείς όταν υπάρχουν τόσα πράγματα για να γίνουν; Με μία γενιά νέων ανθρώπων που έχουν κοπιάσει για την επιτυχία των εταιριών τους, υπάρχει μία μεγάλη ευκαιρία για πολλούς από εμάς να κάνουμε μία δωρεά νωρίς στη ζωή μας και να δούμε τον αντίκτυπο των φιλανθρωπικών μας προσπαθειών", σημείωσε ο ιδρυτής του Ζούκερμπεργκ.

Μεταξύ των πολυεκατομμυριούχων που έχουν δεσμευτεί είναι συνιδρυτής της AOL, Στιβ Κέις, ο χρηματιστής Καρλ Άκαν και το πρώην στέλεχος της Wall Street Μάικλ Μίλκεν.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου