Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες της Αντζελίνα Τζολί που έβγαλε ο ίδιος ο Μπραντ Πιτ [εικόνες] - Συγκλονίζει η περιπέτεια με την υγεία της και τη διπλή μαστεκτομή !


Αποκαλύπτοντας σήμερα ότι υποβλήθηκε σε προληπτική διπλή μαστεκτομή η Αντζελίνα Τζολί μίλησε με τη μεγαλύτερη τρυφερότητα για το σύντροφο και πατέρα των παιδιών της Μπραντ Πιτ. Το ζευγάρι που καταπάτησε κάθε στερεότυπο του Χόλιγουντ βρίσκεται και πάλι στην κορυφή του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Αλλωστε ο έρωτας αυτός αποτυπώθηκε και μέσα από τις φωτογραφίες της Τζολί που έβγαλε ο ίδιος ο Πιτ.

Ήταν το 2008 όταν το περιοδικό W πρότεινε στον Μπραντ Πιτ να γίνει φωτογράφος με θέμα την Τζολί. Δεν το πίστευαν ούτε οι ίδιοι όταν άκουσαν τον Πιτ να δέχεται με ενθουσιασμό την πρόταση και να παραδίδει μια σειρά μοναδικών φωτογραφιών που κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου. Αν και το περιοδικό είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Πιτ (ως φωτογράφο) όταν παρέλαβαν το υλικό εντυπωσιάστηκαν και οι ίδιοι από την τρυφερότητα αλλά και την αποτύπωση της ιδιαίτερα προσωπικής του ματιάς.


Mε ένα απολύτως ψύχραιμο και χωρίς κορόνες και συναισθηματικές εξάρσεις άρθρο στους Νew York Times, η Αντζελίνα Τζολί αποκαλύπτει πως μόλις ολοκλήρωσε μια τρίμηνη ιατρική διαδικασία που κορυφώθηκε με διπλή μαστεκτομή. Και ναι, κατόρθωσε να το κρατήσει κρυφό από ολόκληρο τον πλανήτη που παρακολουθεί κάθε της κίνηση.
Η διάσημη σταρ, ηθοποιός, σκηνοθέτης, πρέσβειρα περιγράφει τι ακριβώς συνέβη και στέλνει και μήνυμα στήριξης, ελπίδας και αποφασιστικότητας σε όλες τις γυναίκες στον κόσμο. Εξηγεί πως η μητέρα της πάλεψε με τον καρκίνο και πέθανε σε ηλικία 56 ετών και ότι οι γιατροί είπαν στην Τζολί πως και η ίδια έχει πιθανότητες 87% να πάθει καρκίνο του μαστού και 50% πιθανότητα να πάθει καρκίνο των ωοθηκών. Ετσι πήρε τη γενναία απόφαση να μειώσει αυτό το ρίσκο κάνοντας προληπτική διπλή μαστεκτομή. Εξηγεί μάλιστα ότι ξεκίνησε με το στήθος λόγω του αυξημένου κινδύνου.
[Το σκίτσο που συνοδεύει το άρθρο της Τζολί στους Νew York Times, από την Loren Capelli]
Συχνά μιλάμε με τα παιδιά για «τη μαμά της μαμάς» και δεν ξέρω πως να τους εξηγήσω γιατί αυτή η ασθένεια μας τη στέρησε, γράφει μεταξύ άλλων στο άρθρο εισάγοντας το κοινό στο μυαλό της και στη δύναμη που άντλησε για να πάρει την απόφαση να προχωρήσει στη διπλή μαστεκτομή. Στις 27 Απριλιου είχε ολοκληρώσει την τρίμηνη διαδικασία που κορυφώθηκε με την παστεκτομή.«Γράφω γιατί θέλω όλες οι γυναίκες να μάθουν κάτι από την εμπειρία μου. Ο καρκίνος είναι μια λέξη που προκαλεί φόβο στις καρδιές των ανθρώπων, σε κάνει να ασθάνεσαι ανήμπορος. Ομως σήμερα μπορείς μέσω μιας εξέτασης αίματος να δεις αν έχεις αυξημένη επικινδυνότητα να νοσήσεις από καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών και να κάνει ότι μπορείς για να το ανατρέψεις».

Στις 2 Φεβρουαρίου ξεκίνησε τη διαδικασία μέσω μιας επέμβασης που ονομάζεται «καθυστέρηση θηλής»: αποκλείει την ασθένεια από τους αδένες του στήθους πίσω από τη θηλή και φέρενει έξτρα ποσότητα αίματος στην περιοχή. Αυτό είναι επίπονο και προκαλεί μελανιές, αλλά αυξάνει τις πιθανότητες να σωθεί η θηλή. «Δυο εβδομάδες μετά έκανα τη μεγάλη επέμβαση, όπου αφαιρέθηκε ο ιστός του στήθους και μπήκαν προσωρινά επιθέματα. Η επέμβαση διήρκησε οκτώ ώρες και όταν ξύπνησε είχα αντλίες στα στήθη μου - ήταν σαν να παίζω σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.Αλλά μετά από λίγες μέρες είχα επιστρέψει κανονικά στη δουλειά μου».

Εννέα εβδομάδες μετά, η τελική επέμβαση ολοκληρώθηκε με την ανακατασκευή των μαστών και την τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Εχει γίνει τόση πρόοδος σε αυτή τη διαδικασία που το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά όμορφο, σημείωνει η Τζολί στο άρθρο της.«Γράφω για να πω την ιστορία μου για να μάθουν όλες οι γυναίκες ότι δεν είναι εύκολο να κάνεις μαστεκτομή. Αλλά είμαι χαρούμενη που έκανα αυτή την επιλογή. Οι πιθανότητες να πάθω καρκίνο του μαστού μειώθηκαν από το 87% στο 5%. Μπορώ να πω στα παιδιά μου πως δεν πρέπει να ανησυχούν ότι θα με χάσουν από καρκίνο του μαστού»

Δεν παραλείπει βέβαια να αναφερθεί στη συμπαράσταση του συντρόφου και πατέρα των βιολογικών της παιδιών Μπραντ Πιτ: «Είμαι τυχερή που έχω σύντοφο τον Μπραντ Πιτ, που μου δείχνει τόση αγάπη και υποστήριξη. ήταν δίπλα μου κάθε λεπτό των δύσκολων χειρουργείων, βρήκαμε ακόμη και στιγμές να γελάσουμε μαζί.»


Μια εύθραυστη υγεία: Οι φήμες για νευρική ανορεξία, ηπατίτιδα, κατάθλιψη και το προφητικό άρθρο για την ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο

Τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγες οι φορές που η Αντζελίνα Τζολί έχει γίνει αντικείμενο έντονου σχολιασμού. Οχι για τις επαγγελματικές της δραστηριότητες, αλλά για την ολοένα και πιο αδύνατη σιλουέτα της.
Οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες έδειχναν την Αντζελίνα Τζολί να βγαίνει από το αμάξι της στο Beverly Hills ντυμένη στα μαύρα. Οι εν λόγω εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου και προκάλεσαν ανησυχία, γιατί η Αμερικανίδα σταρ εμφανιζόταν τρομερά αδύνατη.
Πρόσφατα σόκαραν επίσης οι εικόνες της διάσημης ηθοποιού στη συνάντηση του G8. Ντυμένη κομψά, όπως μας έχει συνηθίσει, φορούσε ένα μαύρο σύνολο, το οποίο ταίριαζε απόλυτα με τις διακριτικές μπεζ γόβες της και μια σειρά από πέρλες στο λαιμό της. Ωστόσο γκρίζες και άσπρες τρίχες έκαναν την εμφάνισή τους στο κεφάλι της, και προκάλεσαν σχόλια στον παγκόσμιο κουτσομπολίστικο Τύπο.
Τον Νοέμβριο του 2012 στο μεγάλο γαλλικό περιοδικό «7 Ημέρες» η Τζολί κοσμούσε το εξώφυλλο, πανέμορφη και εντυπωσιακή όπως πάντα με τον προφητικό τίτλο «Η Αντζελίνα Τζολί πάσχει από μια περίεργη πάθηση».
Το εν λόγω περιοδικό περιέγραφε την ηθοποιό ως «καταθλιπτική, κουρασμένη, με εριστική συμπεριφορά» και με τους οικείους της να ανησυχούν για την υγεία της. Μα τι της συμβαίνει; έγραφε επί λέξει το περιοδικό.
«Η υγεία της Αντζελίνα Τζολί ανησυχεί τους οικείους και τα Μίντια. Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν η σύντροφος του Μπραντ Πιτ υποφέρει από μια άγνωστη ασθένεια. Εκτός από μια σοβαρή κατάθλιψη από την οποία πάσχει αλλά και από διαταραχές διατροφής η Τζολί φαίνεται ότι υποφέρει από μια άγνωστη πάθηση που κατατρώει την υγεία της» έγραφε το προφητικό άρθρο
Και συνέχιζε:
«Μια πηγή κοντά στην ηθοποιό αναφέρει: Νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά με την Αντζελίνα. Κουράζεται εύκολα και έχει μεγάλες αλλαγές στη συμπεριφορά της. Σε αυτή τη φάση, η πηγή δεν γνώριζε από τι πάσχει η Τζολί αλλά προσεύχεται ώστε να θεραπευθεί», ανέφερε το άρθρο.
Το ίδιο περιοδικό έγραφε ότι πιθανόν ο λόγος για τον οποίο η διάσημη ηθοποιός εμφανίζει τόσα προβλήματα υγείας είναι μια αποβολή που είχε στις αρχές του 2012.
Οι φήμες για ηπατίτιδα
Στις 26 Σεπτεμβρίου 2012 η διάσημη σταρ αναγκάζεται να εκδώσει ανακοίνωση προκειμένου να διαψεύσει φήμες που την έφεραν να έχει προσβληθεί από ηπατίτιδα C. «Η Αντζελίνα Τζολί έχει μόνο το δέρμα πάνω στα οστά της» γράφουν τα περιοδικά people εκείνη την εποχή.
«Στα 36 της η σταρ εμφανίζεται με οστεώδες κουρασμένο πρόσωπο και έχει σκελετωμένη εμφάνιση» σχολιάζουν οι κοσμικές στήλες.
«Ορισμένες ημέρες η Αντζελίνα πίνει μόνο τσάι και τρώει λίγα καρύδια» σχολίαζαν πηγές που γνώριζαν την καθημερινή ζωή του διάσημου ζευγαριού και οι σχετικές δηλώσεις κάνουν καθημερινά τον γύρο του κόσμου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου