Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Οι πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια; Από τις 16/3 οι εικόνες των αντικειμένων που ίσως ανήκουν στο αγνοούμενο Boeing της Malaysia Airlines


- Δυο αντικείμενα βρέθηκαν να επιπλέουν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό 
- Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από δορυφόρο είναι τεσσάρων ημερών
- Ίσως το ένα -μήκους 24 μέτρων- να είναι μέρος της ουράς του αεροπλάνου της Malaysia Airlines 
- Τέσσερα αεροπλάνα στέλνει στην περιοχή η Αυστραλία, έξι πλοία και τρία ελικόπτερα ηΜαλαισία
- Σε μια περιοχή 3000 χλμ δυτικά του Περθ οι έρευνες για το αγνοούμενο Boeing
Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, πως 3000 χιλιόμετρα δυτικά της Αυστραλίας εντοπίστηκαν δυο αντικείμενα που μπορεί αν ανήκουν στο εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines, που αγνοείται εγώ και 12 μέρες.

Πολλές φορές ακούσαμε πως βρέθηκαν συντρίμμια, θα σκεφτεί κανείς. Όμως, είναι η πρώτη φορά που η δήλωση γίνεται από αρχηγό κράτους και μάλιστα από το βήμα της Βουλής. Αυτό από μόνο του δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις εξελίξεις. 

"Τα αντικείμενα είναι σχετικά ασαφή. Είναι αντικείμενα ενός ορισμένου μεγέθους, πιθανόν μέσα στη θάλασσα, που βυθίζονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια κατά διαστήματα", δήλωσε ο Τζον Γιανγκ της Αυστραλιανής Αρχής για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA). "Το μεγαλύτερο από τα δύο αντικείμενα δείχνει να είναι 24 μέτρα. Το άλλο είναι μικρότερο", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.
Αργότερα, οι αυστραλιανές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα και τις πρώτες δορυφορικές φωτογραφίες από το σημείο όπου εντοπίστηκαν τα δυο αντικείμενα, στη θαλάσσια περιοχή 3000 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως οι φωτογραφίες από το δορυφόρο έχουν τραβηχτεί στις 16 Μαρτίου, τέσσερις μέρες πριν έρθουν στο φως δηλαδή! 


Ο Ντέιβιντ Γκάλο, ειδικός που μετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό των συντριμμιών του αεροπλάνου της Air France που έπεσε στον Ατλαντικό το 2009, εκτίμησε πως ίσως το κομμάτι των 24 μέτρων να είναι μέρος της ουράς του Boeing της Malaysian Airlines. 

Η κινητοποίηση τεράστια. Η Αυστραλία, επικεφαλής των ερευνών στο Νότιο Διάδρομο, στέλνει στην περιοχή τρία αεροπλάνα, ενώ η Μαλαισία στέλνει έξι πλοία και τρία ελικόπτερα. 

Η θάλασσα στο σημείο των ερευνών έχει βάθος "αρκετών χιλιάδων μέτρων" και η ορατότητα στην περιοχή είναι περιορισμένη, δύο παράγοντες που δυσχεραίνουν την επιχείρηση" παρότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ήπιες, δήλωσε ο Γιανγκ.
Η στιγμή της ανακοίνωσης από τον Τόνι Άμποτ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου