Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Πάλι μπάχαλο με τις αποδείξεις! Τι γίνεται με τους παντρεμένους;


Οι παντρεμένοι έχουν ψυχή; Για την εφορία μάλλον όχι αφού μετά τα αστεία πειράματα που έγιναν με τις αποδείξεις και μετά τις διευκρινήσεις τελικά και πάλι προκύπτει κενό που μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα σε όσους έκαναν το... λάθος να παντρευτούν



Οι εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών φρόντισαν να δώσουν διευκρινίσεις όμως σε ό,τι αφορά μόνο σε παντρεμένα ζευγάρια που δηλώνουν και οι δύο μισθωτοί ή συνταξιούχοι.

Στην απόφαση αναφέρεται: «το ποσό των αποδείξεων που προσκομίζονται γίνεται αποδεκτό μόνο εφόσον έχει περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση, λογίζεται συνολικά και για τους δύο συζύγους και επιμερίζεται μεταξύ τους ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με την κλίμακα ατομικό εισόδημα. Ο προηγούμενος επιμερισμός εφαρμόζεται μόνο στην περίπτωση που ο υπόχρεος και η σύζυγος δηλώνουν εισόδημα το οποίο φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων».

Τα εισοδήματα από ακίνητα και τα εισοδήματα από ελεύθερα επαγγέλματα, δεν φορολογούνται με βάση την κλίμακα. Εγείρεται λοιπόν το ερώτημα σχετικά με το πώς θα γίνει ο επιμερισμός των αποδείξεων στις περιπτώσεις που ο ένας εκ των δύο φορολογουμένων είναι ελεύθερος επαγγελματίας ή εισοδηματίας.

Άρα; Μάλλον κάποιος πρέπει να δώσει νέες διευκρινήσεις...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου