Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Η φρίκη από τη συντριβή του Boeing συνεχίζεται: «Πτώματα έπεφταν από τον ουρανό», λέει φωτογράφος [εικόνες]



Ο φωτογράφος Ζερόμ Σεσινί ήταν ένας από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο της συντριβής του Boeing της Malaysia Airlines. «Μόλις έμαθα ότι κατερρίφθη ένα αεροπλάνο γεμάτο πολίτες έσπευσα στο σημείο. Ημουν κοντά και δεν υπήρχε εκείνη τη στιγμή κανένας περιορισμός στο να πλησιάσω στο σημείο της συντριβής, μετά ήρθε η πολιτοφυλακή και μου πήραν την κάρτα μνήμης από την κάμερα».





Το σκηνικό θανάτου που είχε απλωθεί στο σημείο έκανε το φωτογράφο που έχει εργαστεί σε πολύ δύσκολες συνθήκες όπως στις πολεμικές συρράξεις σε Ιράκ και Σομαλία να λυγίσει. «Το σκηνικό που αντίκρισα δεν έμοιαζε να είναι αληθινό», είπε ο φωτογράφος σε πρόσφατη συνέντευξη του.
Οι σκηνές που περιγράφει έμοιαζαν εφιαλτικές. «Υπήρχαν διασκορπισμένα πτώματα στα χωράφια, Μάλιστα κάποια από τα θύματα ήταν ακόμα δεμένα πάνω στα καθίσματα του αεροσκάφους. Σοκαρίστηκα, δεν έχω ξανανιώσει έτσι. Πραγματικά αρρώστησα».



Μάλιστα οι εικόνες φρίκης δεν σταματούσαν εκεί, αφού συνεχίζοντας το φωτορεπορτάζ του ο Σεσινί ανακάλυψε ακόμα ένα ανατριχιαστικό θέαμα. «Εντόπισα το πτώμα ενός επιβάτη μέσα σε ένα σπίτι της περιοχής. Είχε διαπεράσει τη σκεπή και βρέθηκε να κείτεται στο υπνοδωμάτιο. Ηταν ένας πραγματικός εφιάλτης».



Και συνεχίζει: «το ανατριχιαστικό δεν ήταν μόνο τα πτώματα των επιβατών, ούτε καν αυτά που έμοιαζαν ανέπαφα παρά τη συντριβή, αλλά το θέαμα από τις αποσκευές που εκείνη τη στιγμή έμοιαζαν με ενθύμια της ζωής των 298 επιβαινόντων. Οι σακούλες από τα Duty Free, οι τσάντες, τα μαγιό, τα παιδικά βιβλία».





Κλείνοντας ο φωτορεπόρτερ ομολόγησε «δεν νομίζω πως θα μπορέσω να μπω σε αεροπλάνο χωρίς να σκεφτώ αυτές τις εικόνες».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου