Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Παγκόσμια καταδίκη του Πιστόριους στο Twitter


«Φιάσκο» η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τους χρήστες του δημοφιλούς τόπου κοινωνικής δικτύωσης  




Mπορεί η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα να αποφάνθηκε ότι ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους δε δολοφόνησε εκ προμελέτης την 29χρονη σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ, απορρίπτοντας την κατηγορία για φόνο β’ βαθμού, αλλά το… λαϊκό δικαστήριο βλέπει στο πρόσωπο του αστέρα της νοτίου Αφρικής έναν δολοφόνο.

Μετά την απόφαση αθώωσης του Πιστόριους δεκάδες ήταν οι χρήστες των τόπων κοινωνικής δικτύωσης και δη του Twitter που «καταδίκασαν» τον 27χρονο, αλλά και τη δικαιοσύνη της Νοτίου Αφρικής, υποστηρίζοντας πως η διαφθορά κυριαρχεί στην υπόθεση αυτή.
Πολλοί ήταν όσοι εξέφρασαν την έκπληξή τους για την απόφαση αναρτώντας μηνύματα απορίας για την αθώωση του Πιστόριους, ενώ άλλοι αναφέρονται στην… υποκριτική δεινότητα του αθλητή, ο οποίος συχνά κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ξεσπούσε σε κλάματα ή έκανε εμετό όταν άκουγε τις λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο πυροβόλησε και σκότωσε τη φίλη του στην τουαλέτα της πολυτελούς κατοικίας του.
«Αν ο Πιστόριους δεν πάει στη φυλακή, τουλάχιστον πρέπει να παραδώσει τα όπλα του. Δεν είναι αξιόπιστος», αναφέρει ένα tweet, ενώ ένα δεύτερο τονίζει «Βοηθάει αν κλαις και κάνεις εμετό».
Ένας ακόμα χρήστης γράφει: «Ο Πιστόριους τη γλιτώνει με φόνο. Απίστευτο! Το νοτιοαφρικανικό σύστημα δικαιοσύνης πρέπει να κάνει χαρακίρι», ενώ ένας δεύτερος συγκρίνει την υπόθεση με εκείνη του Ο. Τζέι Σίμπσον, ο οποίος κατηγορήθηκε και στη συνέχεια αθωώθηκε για το θάνατο της πρώην συζύγου του, Νικόλ Μπράουν.
«Ο Πιστόριους είτε είναι ιδιοφυία, είτε έχει εξαιρετικό δικηγόρο. Επίσης έχει εξαιρετικές υποκριτικές ικανότητες», τονίζει ένας ακόμα χρήστης που έχει εξοργιστεί με την απόφαση του δικαστηρίου της Πρετόρια.
Επιπλέον, πολλά είναι τα σχόλια που αναφέρονται στην οικονομική κατάσταση του αθλητή και πώς αυτή μπορεί να επηρέασε το δικαστικό σώμα, υπονοώντας πως ενδέχεται ο Πιστόριους να πλήρωσε για την αθώωσή του.
Οι περισσότεροι, ωστόσο, κάνουν λόγο για «φιάσκο» και παντελή έλλειψη δικαιοσύνης.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου