Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Παγκόσμιος σάλος για το πρωτοσέλιδο με τον αποκεφαλισμό (φωτογραφία)


Η επιλογή του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας New York Post σήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο και το ίντερνετ. Στο πρωτοσέλιφο απεικονίζεται ο δημοσιογράφος Τζέιμς Φόλεϊ με το μαχαίρι στον λαιμό, λίγα δευτερόλεπτα πριν τηδολοφονία του από τον τζιχαντιστή.



Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η επιλογή της αμερικάνικης εφημερίδας New York Post, παρά τις εκκλήσεις της οικογένειας για σεβασμό στο πρόσωπο του νεκρού, να δημοσιεύσει στοπρωτοσέλιδό της το δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ τη στιγμή που τζιχαντιστής κρατάει το μαχαίρι στον λαιμό και τον δολοφονεί.
Προσπαθώντας μάλιστα να κρατήσει, όσο μπορούσε, τις όποιες ισορροπίες, ο πρωτοσέλιδος τίτλος είναι «Άγριοι» (Savages).
Να σημειωθεί ότι ο Τζέιμς Φόλεϊ ήταν 41 ετών, Αμερικανός δημοσιογράφος, γεννήθηκε στο Νιου Χαμσάιρ των ΗΠΑ και ήταν το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά της οικογένειάς του. Πριν γίνει δημοσιογράφος ήταν δάσκαλος «μειονεκτούντων» ατόμων, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε όταν τον απήγαγαν.




Εργαζόταν ως δημοσιογράφος στη Μέση Ανατολή για διάφορα αμερικανικά κυρίως μέσα ενημέρωσης, ενώ έδινε ανταποκρίσεις και στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Είχε καλύψει όλα τις εμπόλεμες ζώνες της περιοχής.
Εξαφανίστηκε τον Νοέμβριο του 2012, ενώ η τελευταία τοποθεσία από όπου είχε επικοινωνήσει ήταν στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου